Начало » Козметика » FUSION MESOTHERAPY
 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

Fusion Meso е марка, която предлага пълен набор от мезотерапевтични процедури, изпълнявани с помощта на редица уреди и изключителни продукти.

Марката е създадена през 2007 г. и името  се свързва с високотехнологични лечебнокозметични и медицински продукти. Fusion Meso е разработена като нова концепция и разновидност на пазара на медицинско-естетични продукти.

 

Fusion Meso е водеща марка в областта на мезотерапията в световен мащаб. Нашата цел е да увеличим и разширим предлагания от нас набор висококачествени продукти (пилинг продукти, филъри, мезотерапевтични продукти, продукти за грижа за кожата и уреди). Ние предлагаме продукти с иновативни активни съставки, които съответстват на най-високите производствени стандарти с цел постигане на максимална ефективност и безопасност за клиентите. Към момента Fusion Meso се разпространява официално в над 40 страни.

 

Fusion Meso е бързо развиваща се и иновативна компания. Всяка година ние създаваме нови продукти с най-съвременните активни съставки. През 2013 г. въведохме нашия първи филър със СЕ маркировка за съответствие и предстои да развием тази линия продукти. През 2014 г. създадохме Smart Mix и маска Meso-T, нова концепция за стерилна грижа след медицинско лечение.

 

„Нашето внимание е насочено основно към желанието на всеки човек да запази своята младост и здраве. Повечето хора свързват здравето и младостта със здрава кожа, защото вашата кожа е вашият имидж. Нашата цел е да откликнем на изискванията на пазара със сериозност, уважение към клиентите и предлагане на най-доброто качество и безопасност. Ние предлагаме нови продукти и резултати в света на мезотерапията. Fusion Meso е марка и качество, на които може да се доверите.” 

 

Fusion Meso е нова концепция в естетичната медицина, нов подход в мезотерапевтичното лечение и процедури, основано на най-съвременните уреди и висококачествен фармацевтичен клас продукти. 

 

Какво е Мезотерапия?

Д-р Мишел Пистор (1924-2003 г.) провежда клинични изследвания и създава областта на мезотерапията. Международните изследваня в областта на интрадермалната терапия достигат своя връх с работата на Пистор в периода от 1948 г. до 1952 г. в областта на   мезотерапевтичното лечение при хората. Френската преса въвежда  термина Мезотерапия през 1958 г.

Френската Медицинска академия признава Мезотерапията като медицинска специалност през 1987 г. Популярната във всички европейски страни и Южна Америка мезотерапия се практикува от приблизително 40 000 лекари по света.

Мезотерапията е медицинска техника на пряко третиране с активни лекарствени или подхранващи средства на тъканите, където има нужда от тях, чрез интрадермални микроинжекции. По думите на д-р Пистор: „По малко и не много често на правилните места.”

Терминът „мезо” произлиза от мезодерма или средния слой на кожата. Мезотерапия е лечение, което стимулира мезодермата и облекчава голям брой симптоми и заболявания. Съединителната тъкан на тялото, най-вече колаген, връзки, сухожилия и мускули, произлиза от мезодермата. Мезодермата също така включва мастната тъкан и съединителните тъкани около органите.

Мезотерапията се прилага при редица проблеми в естетичната сфера: отлагане на мазнини, целулит, косопад, акне, белези, стрии, бръчки, ревитализация, обем на кожата, мелазма, обезболяване, т.н.

 

Предимства на Мезотерапията

Мезотерапията е безопасна, прогресивна и ефективна техника. Мезотерапевтичният разтвор се поставя директно в целевата зона и при повторение на процедурите, с което страничните ефекти, алергии и лекарствените взаимодействия са сведени до минимум.

Мезотерапията също така е ефективна алтернатива или допълнение към пластичната хирургия като липосукция и лифтинг, отстраняване на белези, т.н. За разлика от хирургичните операции, мезотерапията не е толкова болезнена, не изисква време за следоперативно възстановяване, плътни превръзки или обезболяване.  

И все пак клиентите търсят още по-малко болка и още по-големи резултати! Това е причината през последните години да се появяват нови лечения чрез мезотерапия или такива, вдъхновени от мезотерапията.

 

Механизъм на действие на Мезотерапията

Мезотерапията прилага механична и химическа стимулация на кръвообращението, нервните клетки и състоянието на имунитета на епидермиса, дермиса и подкожната тъкан, за да провокира биологична реакция и да спре анормалната физиология. Инжектираните интердермално разтвори остават в инжектираната зона по-дълго в сравнение с подкожните инжекции и действат като естествен агент с бавно освобождаване до 7 дни. Инжектираните разтвори действат на съседните проблемни тъкани като проникват и до по-дълбоко разположените тъкани. 

Нашата концепция: алтернативни и по-ефективни лечения в сравнение с традиционната мезотерапия, по-малко болка и по-лесно приложение в практиката.

Както подробно бе описано по-горе, механизмът на действие на мезотерапията се базира на механична и химическа стимулация и техника на въвеждане в кожата.

Механична: Извършва се иглена микроперфорация, включваща оздравителен процес. Посттравматичната реакция на организма е да създаде колаген и еластин – два от ключовите структурни елементи на кожата. Тъй като не се извършва отстраняване или „реално” нарушаване на съществуващия колаген, новият колаген просто се прибавя към вече съществуващите слоеве. Еластичността и здравината на кожата се подобряват изключително.

Химическа: Инжектираните активни съставки стимулират организма. Например, при проблеми в кръвообращението се използва съдоразширяващо средство (напр., Кумарин); в случай на сериозно възпаление се използва противовъзпалително лекарствено средства (напр., Силорг). Основно значение имат качеството на продукта и неговият състав предвид показанията, които изискват лечение.

Въвеждане в кожата: тъй като продуктът действа върху целевата зона, начинът и мястото, на което се прилага продуктът, са от изключително значение.

За да се подобрим резултатите от традиционната мезотерапия и да предложим безболезнени алтернативи, ние разработихме специфични протоколи, мезопродукти, пилинги, продукти и устройства за грижа за кожата.

1. Фракционна мезотерапия: подобрена механична стимулация с Fusion Meso PEN platinum.

2. Трансдермална електропорация: 100% безболезнено решение, базирано изцяло на електропорация с Fusion meso RF или XPERT.

3. Fusion Mesotherapy: подобрено механично и химическо действие и въвеждане в кожата чрез комбинация от фракционна мезотерапия и електропорация. 

 

 

UA-16107619-1